Et mikrolån til hundebur

Har du hund og skal på tur, er det et must med hundebur. Det anbefales av NAF og andre bilorganisasjoner med hensyn til din egen og hundens sikkerhet. Det er derfor en nyttig investering når du har med hunden på tur.

Hundebur er like forskjellige som hunder og biler er. Det gjelder derfor å luke fram det riktige alternativet med tanke på din firbeinte venn og hva slags kjøretøy du disponerer. Vi skal her se litt nærmere på hva du har å velge i.

Stor eller liten hund?

Buret skal være tilpasset hunden. Det betyr at den skal ha plass i det, men ikke noe videre rom utover det. Vi anfører at selv en liten hund vil utgjøre et voldsomt trykk dersom bilen bråstopper, og den farer fremover. En to kilos chihuahua kommer opp i 80 kilo dersom du kolliderer i en fart av femti kilometer i timen. Er den i buret sitt unngår du person- eller hundeskader ved at den farer framover.

For større hunder er det viktig at hundeburet passer inn i bilen din. Her kan du få veiledning på https://www.billige-hundebur.com. Hvis du søker på bilmerket ditt, er det mulig å se ulike hundebur som passer til denne modellen.

Hvor plasserer du hundeburet?

Hundeburet er best dersom det er fastspent bak passasjersetet, på tvers av kjøreretningen. Da flytter det ikke på seg når du svinger eller bremser.

Er det et mindre bur, som for den omtalte chihuahuaen, kan det plasseres på gulvet foran baksetet. Det bemerkes at sikkerhetsselen ikke er så godt egnet til å feste hundebur. Det vil skli rundt i svinger og ved nedbremsing.

Hva koster buret?

Det kommer an på hvor stort buret er, og hvor du kjøper det. Men normalt et det en liten og overkommelig investering. Og det er en liten pris for den tryggheten du og hunden din oppnår. 

Hvis du har hundeforsikring, er det også et krav til sikring av hunden i bil. 

Hvis du har planlagt en lengre tur med hunden, og får et akutt behov for bur uten kontanter rede, kan det være et alternativ å ta opp et mikrolån til formålet. Bare betal det tilbake så fort du har mulighet. Kredittkortet kan selvfølgelig også brukes.

Trygg tur

Med buret klart er det bare å åpne bakdøra å la hunden hoppe logrende inn. Mennesket og dens faste ledsager er klare for nye eventyr.